DET ER ISKOLD MOTION FOR HUDEN

Huden er vores største organ, og kræver også regelmæssig motion. Det kolde gys føles som en sund og opløftende måde at gøre det på. Der er mange gode grunde til at vælge det kolde gys som et sundt middel for at komme igennem den mørke vinter på en god måde.

Vinterbadere har en stor del af året glæde af at hoppe i det iskolde havvand. Forskningen viser nogle ret utrolige effekter:

 

Forhøjet livskvalitet og øget lykkefølelse:

Ekstrem kulde frigiver stresshormonet cortisol, som modvirker stress. Derudover frigives en række signalstoffer i hjernen, og du kan ligefrem blive ”høj” af endorfiner. Kulden bekæmper inflammation i kroppen, og er med til at forbedre evnen til at overkomme andre belastninger, både fysisk og psykisk.

Større velvære og smidighed i kroppen: Den øgede melatonin tilførsel, som du får ved at vinterbade resulterer i, at du vil opleve, at du sover bedre, og hvis du har smerter vil disse mindskes. Behandlingen er især god for mennesker med gigt, ledproblemer, migræne og søvnproblemer.

 

Kulde aktiverer det brune fedtvæv i huden:

Det usunde og hvide fedt, som er oplagret i kroppen, omdannes til energi, når det brune fedt aktiveres i kroppen, når man udsættes for det kolde gys. Ifølge mange eksperter er kolde bade også medvirkende til at udskyde rynker og appelsinhud. Det kolde vand lukker porerne i huden hurtigt og effektivt, og giver en opstrammende effekt.

Hudens collagen-produktion øges og cellulitis formindskes: En tur i det kolde gys hver dag har også kosmetiske fordele, og du vil forbrænde en del kalorier, når du udsætter din krop for det iskolde vand. Det kolde gys forhøjer din blodcirkulation, hvilket hjælper med at rense årer og porrer i huden. Din hud vil få tilført et collagen boost, og du vil mærke at din hud føles blødere. Hvis du lider af eksem eller akne kan en  kuldebehandling gøre underværker.

 

Styrket immunforsvar: 

Adrenalinniveauet stiger af det kolde gys og kroppen bliver bedre til at bekæmpe infektioner, og selvom det ikke er bevist videnskabeligt endnu, er der mange vinterbadere, der kan fortælle om mange mange år uden forkølelser og influenzaer.

 

Forsinket aldringsproces: 

Undersøgelser har vist, at det kolde gys regulerer balancen mellem antioxidanter og oxiderede celler, hvilket er en vigtig faktor for ældningsprocessen.

 

Hurtigere restitution: 

Ved at give din krop et kuldechok tvinges toksiner og affaldsstoffer hurtigere ud af kroppen. Det vil sige, at din krop heler bedre og er øm i kortere tid efter eksempelvis træningsskader.

 

Hold dig varm efter dyppet - se vores bestsellers her

BLIV INSPIRERET HER