INGEN ØMME MUSKLER EFTER TRÆNING

Efter benhård træning eller en rask løbetur kan man godt have brug for at køle hurtigt ned igen. Mange professionelle sportsudøvere ynder derfor at bruge vinterbadning, is eller et stort kar med iskold vand for effektivt at nedkøle sig og modvirke ømhed i musklerne dagen efter.

Det vides ikke nøjagtig hvorfor det kolde gys har sådan en positiv effekt på at kroppens ømhed og hvorfor det så markant mindsker morgendagens ømhed efter træning. Men det bliver mere og mere normalt i Danmark og andre nordlige lande at flere og flere løbere og folk, der har været i fitness centret, svinger turen forbi havet eller søen på vej hjem, for at nedkøle musklerne og få gavn af den gode velvære, der breder sig i kroppen efter dyppet. 

Efter træning syrer musklerne til, fordi der ophobes mælkesyre, når man træner. En sådan ophobning af affaldsprodukter i muskulaturen vil føre til, at du føler dig øm og stiv dagen efter træning. Altså skyldes ømme muskler to ting: Både at en god reparationsproces er gået igang i din krop, men også at der er en øget mængde affaldsprodukter i musklerne. Ømheden er helt normal, men det kan være lidt ubehageligt dagen efter. 

Vinterbadning er en meget udbredt og populær måde at mindske disse affaldsstoffer samt ømheden i kroppen - og så er det ovenikøbet gratis og en skøn humør booster. Husk at bade sammen med andre og træk vejret dybt ind :) 

Husk at din påklædning skal være varm og vindtæt efter en tur i det kolde dyp - se vores vindtætte kåber her.

 

BLIV INSPIRERET HER