BOOST DIN METABOLISME

Susanna Søberg er Phd og har skrevet en bog om vinterbadning: »Man får et kick, fordi det stimulerer en kaskade af glædeshormoner i kroppen«

Det løfter ikke kun humøret. Vinterbadning aktiverer også kroppens brune fedt, som er med til at øge forbrændingen, fortæller Susanna Søberg, som blandt andet har skrevet bogen »Hop i havet« om det populære fænomen.

Nok har kulden sluppet sit tag i landet, men her på Esrum Sø ligger der stadig tykke flager af is mellem siv og unge svaner. Susanna Søberg sænker kroppen ned i det kolde vand.

»Første gang jeg vinterbadede, fik jeg ikke den endorfinrus, jeg havde forventet. Det blev bedre anden gang. Men jeg var ikke hooked, før jeg havde været ude tre-fire gange. Da forstod jeg det og var pludselig helt med,« konstaterer Susanna Søberg, der – som mange andre danskere – har en fast rutine med at bade i landets have eller søer året rundt.

 

Læs mere på Susannas insta her.

Husk varm kåbe efter det kolde boost. 

BLIV INSPIRERET HER