Det magiske nordlys

Vi drømmer om at bade i nordlys - gør du også?

Nordlys hænger tæt sammen med vinterbadning for mange - men nok mest for vores nordlige naboer. Lige nu i september starter den bedste sæson for at kunne være så heldig at se nordlys. 

At se nordlyset danse over nattehimlen står højt på manges rejse-ønskelister, og Norge er et af de bedste steder i verden til at opleve dette magiske naturfænomen med egne øjne.

Det nordlige Norge er sandsynligvis et af de bedste steder at se nordlys. Mellem slutningen af september og slutningen af marts er det mørkt i Nord-Norge fra tidlig eftermiddag til sen morgen - og i dette tidsrum har du de bedste chancer for at observere nordlyset danse på polarhimlen.

 

 

Men hvad er nordlys egentligt for et fænomen? 

Nordlys er en kemisk reaktion, som sker i himmelrummet. Det skabes, idet elektrisk ladede partikler fra solen kolliderer med jordens atmosfære.

Nordlyset kan kun ses på en mørk himmel. Så sørg for at være væk fra storbyens lys. Idet natten er utrolig lang i det nordlige Norge, er der flere timer at tage af, hvor man kan være heldig at se nordlyset dukke frem. Se efter de bølgende lys i grønne, blå og gyldne nuancer på nattehimlen. 

Aurora borealis, som nordlyset hedder på latin, kan ses når himlen er klar og mørk, og helt optimalt når vejret er koldt og tørt, som i øvrigt også er perfekt vejr til vinterbadning. 

Imens du bader og venter på, at nordlyset dukker op, skal du huske at nyde et andet smukt nordligt fænomen: "Den Blå Time". Det er et meget smukt specielt lys, der opstår i timen lige omkring solnedgang. Kig mod solnedgangen og oplev de smukke solnedgangsfarver mod syd og et dybblåt tusmørke mod nord, kaldet "Den Blå Time".

I "Den Blå Time" bades det hvide vinterlandskab slet og ret i dybe, mørkeblå farver - og selv hvis nordlyset ikke viser sig er det stadig en stor oplevelse at have den uendelige aftenhimmel nærmest for sig selv... når man bader i mørke vand. 

Husk at påklæde jer det rette varme og vindtætte tøj, så I kan blive udendøre så længe, som I ønsker. Læs mere om vinterbadekåber her.

  

Se filmen om nordlys her: 

Limitless skies

 

De bedste steder at se nordlys lige nu: Norway-lights.

Rigtig god fornøjelse :) 

BLIV INSPIRERET HER