LEV LANGSOMT

At leve livet langsomt er noget vi er flere og flere, der søger. 

Det kan være en udfordring at finde roen i vores travle hverdag. Vi omgiver os med skærme, som giver os information og underholdning døgnet rundt, vi har ambitiøse jobs, vi har store familier, vi har sport- og fritidsaktiviteter, vi bor måske i en tætbefolket by, og sidst men ikke mindst lever vi netop nu i en verden med post-corona reaktioner, med krig i Ukraine og med miljøkriser på mange planer. 

At leve livet langsommere, handler om at finde ind til roen. Det handler nemlig ikke om at trække sig fra verden, tværtimod. Men det handler først og fremmest om at at vælge ting fra, som ikke giver os energi.

For mange af os er "denne ting" alle de elektroniske ting, som vi omgiver os med. Derfor kan vi med fordel lægge en digital strategi, for hvornår vi er online og hvornår vi ikke er online. Vælge at det er ok, at vi ikke svarer med det samme. 

Der kan siges meget klogt om dette digitale emne, men det er ikke vores fokus for denne blog. 

Omdrejningspunktet for vores verden er lige udenfor vores døre: Naturen. Intet i naturen skynder sig. Alt tager sig god tid. Helt grundlæggende skynder naturen sig ikke. Det kan vi lære meget af. 

Naturen er nemlig modsætningen til al vores travlhed. Den er lige udenfor vores døre og den bringer os tilbage til vores rødder, til roen, til os selv, og forbinder os til Jorden. Hvis vi søger ud i den - og ind i den. 

 

Vi har samlet er et par simple leveregler, som kan bringe flere af naturens elementer ind i vores hverdag: 

1. Træk vejret. Husk at få luften helt ned i lungerne, når du er ude. 

2. Få lys. Arranger din dag, så du får mere dagslys. Både inde og ude. 

3. Brug naturen. Tag et tæppe med dig ud, så du kan sætte dig ned og nyde luften og lydene, selvom det ikke er varmt endnu. Eller ifør dig tøj, så du har det rart og behageligt uanset vejret. 

4. Se langt. Når du har mulighed for det, så se langt. Fokuser på noget langt væk fra dig. Ved havet er der mulighed for at se meget langt. Det kan være med til at få udvidet dagens perspektiv og det er også sundt for øjnenes muskler. 

5. Vær sammen med de mennesker, som giver dig energi. Tag ud i naturen sammen og skab minder.

 

Vi ønsker dig ro og gode oplevelser i naturen. 

 

Hvis du vil mere ud og nyde naturen i al slags vejr, kan du se vores vindtætte produkter her. Rigtig god fornøjelse.